Dinsdag 18 juli jl. vond de certificaatuitreiking van de minor Dienstverlening en Producten (D&P) aan de eerste 26 deelnemers plaats.

https://content.presspage.com/uploads/1593/groepsfotominordenpgroep1003.jpg?10000>

Sinds augustus 2016 wordt er binnen het vmbo gewerkt met beroepsgerichte profielen. Eén van deze profielen is Dienstverlening en Producten (D&P), een breed profiel waarbinnen leerlingen zich kunnen oriënteren op meerdere sectoren en werkvelden. Docenten die binnen het profiel Dienstverlening en Producten op het vmbo les gaan geven, kunnen zich bij Fontys Educatief Centrum (FEC) laten bijscholen in de vorm van een minor van een half jaar.

Het gezelschap is heel gemêleerd, de cursisten komen uit alle sectoren, hebben uiteenlopende achtergronden en wonen verspreid over heel Nederland. Het nemen van de eerste en laatste pont vanaf Texel bleek geenszins een hindernis voor deelname te zijn. Deze groep startte eerder dit jaar in februari. De minor wordt elk half jaar aangeboden, via open inschrijving bij FEC in Eindhoven of op locatie als incompany traject. Na de zomervakantie zullen er vier groepen starten, één groep in de provincie Zeeland en drie groepen in Eindhoven.

Van en met elkaar leren

Het profiel D&P is breed en dat geldt ook voor het scholingstraject. Zo werd er lesgegeven in technieklokalen, een professionele keuken, een restaurant, een theater etc. Tijdens de bijscholing vervulden cursisten hier rollen als verkoper, acteur, cameraman of vrouw, regisseur, kok, gastvrouw, programmeur of ontwerper. De laatste dag van de minor stond in het teken van ‘Trots op D&P’; per toerbeurt presenteerde iedere cursist zijn of haar trots. De gedrevenheid, de aanwezige kennis en vaardigheden van de cursisten heeft bijgedragen aan een gedegen basis qua vorm en inhoud van de minor D&P. Veel vmbo-docenten en toekomstige cursisten zullen hier de vruchten van plukken.

Interesse? Hier<http://www.fontys-educatief.nl/opleidingsaanbod/v-mbo/bijscholing-vmbo-profielen/denp/> vind je meer informatie over de minor Dienstverlening en Producten.