Van landelijk naar lokaal – op de fiets naar de toekomst!

Na meer dan 5 jaar met veel plezier gewerkt te hebben als directeur-bestuurder van het Platform D&P, is het moment gekomen om een nieuwe weg in te slaan.

In de afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om samen met jullie te werken aan het versterken van toekomstbestendig en betekenisvol D&P-onderwijs. We hebben samen nagedacht over de beste manieren om onze leerlingen voor te bereiden op een snel veranderende wereld. Het was fantastisch om te zien hoe op elke school de eigen unieke aanpak centraal stond. Geen kant-en-klare oplossingen, maar maatwerk, passend bij het DNA van elke school, haar regio, de leerlingen en het team met eigen interesses en talenten.

Wat mij altijd opvalt, is de enorme drive van iedereen binnen het onderwijs om écht het verschil te maken voor de leerlingen. Of het nu is vanwege demografische krimp, door financiële uitdagingen of vanuit de wens om onderwijskundig vernieuwend te zijn – elke verandering heeft één doel: onze leerlingen beter toerusten voor de toekomst. Dat ik daarin heb mogen meedenken, met teams, directies en besturen door het hele land, was een eer.

Daarnaast was het een bijzondere ervaring om op landelijk niveau samen te werken met organisaties zoals het ministerie van OCW, de VO-raad, Cito, CvTE en SPV. Deze samenwerking heeft ons in staat gesteld om de signalen en behoeften vanuit scholen op de juiste tafels te krijgen en te werken aan oplossingen die het onderwijsveld verder helpen. Het was inspirerend om te zien hoe deze landelijke organisaties zich inzetten om de ontwikkelingen te ondersteunen en richting te geven aan de toekomst van het onderwijs.

Al jaren is Platform D&P een begrip in het onderwijs, een netwerkorganisatie pur sang die steeds verder is uitgegroeid en inmiddels niet meer weg te denken is. We hebben samen een solide basis gelegd, waardoor D&P stevig verankerd is binnen scholen door heel Nederland. Het Platform D&P biedt waardevolle ondersteuning aan scholen en docenten in hun streven naar betekenisvol en toekomstbestendig onderwijs voor onze leerlingen.

Mijn opvolger wens ik veel succes en plezier met deze uitdagende en mooie taak. Ik ben ervan overtuigd dat het Platform D&P verder kan groeien. Met de fundamenten die we samen hebben gelegd, liggen er volop kansen om nieuwe initiatieven te ontplooien en het onderwijslandschap verder te versterken.

Voor mij is het nu tijd om weer terug in de praktijk te stappen, in een omgeving waar ik dagelijks omringd zal zijn door leerlingen en collega’s. En eerlijk gezegd ben ik ook wel blij dat ik niet langer zoveel kilometers door het land hoef te

Bedankt voor het vertrouwen, de samenwerking en de mooie gesprekken. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen in het onderwijsveld!

Tot ziens en heel veel succes met alles wat nog gaat komen!

Barbera Wiersma