D&P-Onderwijs

Het profiel Dienstverlening en Producten is een breed vmbo-programma waarin de oriëntatie op uiteenlopende arbeidsgebieden met een geïntegreerde loopbaanbegeleiding centraal staat. De vaste kern wordt gevormd door algemene beroepscompetenties: kennis, vaardigheden en houding die in allerlei soorten werk voorkomen.
De arbeidsgebieden vormen contexten voor ervaringen. Leerlingen krijgen zicht op hun talenten, persoonlijke ontwikkeling en mogelijke verschuivingen, aanpassingen en vernieuwingen in keuzes die gemaakt kunnen worden in hun loopbaan. Leerlingen maken kennis met het inzetten van diensten en met de toepassing van nieuwe technologieën, waardoor zij vaardigheden aanleren die zij nodig hebben voor hun toekomst. Zij krijgen uitstel van studie- en beroepskeuze door niet al in klas 2, maar pas in klas 4 een weloverwogen keuze te maken en zijn beter voorbereid op de overstap naar mbo of havo.

D&P is het leukste VMBO profiel dat er is! Niet iedereen weet nog hoe leuk, daarom hebben we een film gemaakt, Dus oké, luister, als je dit filmpje bekijkt weet je precies wat D&P is! Mee eens?