Doe mee aan de Skills Talents vakwedstrijden!

Skills Talents organiseert vakwedstrijden voor 3e– en 4e-jaars vmbo’ers. De wedstrijden worden geschreven op basis van de kernmodulen van de vmbo-profielen en sluiten daarom naadloos aan op het lesprogramma. Het is dan ook mogelijk deze te integreren in het PTA.
De inschrijving voor editie 2024-2025 is in volle gang en inmiddels schreven al 90 vmbo-scholen zich in, waarvan 20 voor het profiel Dienstverlening en Producten. Voor meer informatie, klik hier.
Om mee te doen aan Skills Talents verzorg je in de periode oktober-november een voorselectie op je eigen school. Hiervoor heeft Skills Talents een opdrachtenbibliotheek met voorronde-opdrachten beschikbaar die (modulair) kunnen worden uitgevoerd in de klas.

Vervolgens vaardig je een team van twee leerlingen af naar een kwalificatiewedstrijd in de regio. Hier neem je het in een twee uur durende wedstrijd op tegen andere vmbo-scholen uit de regio. De kwalificaties worden georganiseerd in januari-februari. De winnaar van de kwalificatiewedstrijd plaatst zich voor Skills The Finals, als één van de acht finalisten.

Skills The Finals wordt georganiseerd op donderdag 20 maart 2025 in de RAI in Amsterdam. Finalisten aan Skills Talents gaan per regio met de bus naar The Finals en overnachten voorafgaand aan de finalewedstrijd op een huisjespark in de buurt. Na de 5 uur durende finalewedstrijd volgt een spetterende prijsuitreiking waarin de winnaars van Skills Talents bekend worden gemaakt.

Wil je meedoen aan Skills Talents, ga dan naar skillscrs.nl, maak een account aan voor het CRS en meld je aan voor Dienstverlening en Producten. Heb je hulp nodig bij het aanmelden, mail dan gerust even naar info@skillstalents.nl of bel naar 088-0808857.

Bekijk hier de uitlegvideo van Skills Talents.