POP-UP Restaurant Udens College

Contactgegevens:
Emmy Peters
(Udens College)

e.peters2@udenscollege.nl

0413283000

POP-UP Restaurant
Bij het vak Dienstverlening & Producten op het Udens College zetten docenten zich in voor praktijkgerichte opdrachten met echte opdrachtgevers. Wat aanvankelijk begon als een impulsief idee, is uitgemond in een onverwacht succesverhaal. In november zette Emmy Peters de eerste stap en nam contact op met Johan Visser van Big Boys Playground. Samen bundelden ze hun krachten en ontwikkelden een prachtig initiatief.

Het koppelen van Udense jongeren aan opdrachtgevers uit Uden is precies wat zij willen benadrukken in het praktijkgerichte onderwijs. Het gaat om meer dan alleen theoretische kennis; het is essentieel dat jongeren buiten de schoolbanken laten zien wat ze in de praktijk kunnen, terwijl ouders, grootouders en andere bekenden daarbij aanwezig zijn. Dat is waar het onderwijs werkelijk om draait.

De leerlingen hebben een pop-up restaurant opgezet, in samenwerking met Big Boys Grillmasters, de autoriteit op het gebied van het organiseren van pop-up restaurants in deze regio. De leerlingen kregen een inspirerende rondleiding en deden uitgebreide kennis op over het bedrijf. Vervolgens zijn ze in de lessen aan de slag gegaan met het bedenken van een thema, het creëren van recepten, het ontwerpen van marketingmateriaal en het oefenen met het bereiden van de gerechten.

In januari werd het pop-up restaurant feestelijk geopend, waarbij de leerlingen hun eigen familieleden en kennissen mochten uitnodigen. Het eindresultaat mag er zijn!

Vanuit Big Boys Grillmasters:
Dit is zo’n aanvraag, daar kun je geen nee tegen zeggen! Het Udens College vroeg ons of wij scholieren wilden ondersteunen bij het opzetten van hun eigen pop-up restaurant. Ja! Natuurlijk! 😍 De jeugd heeft de toekomst en hoé mooi dat wij hieraan bij kunnen dragen. Het begon allemaal een paar maanden geleden, de hele bups kwam gezellig naar de Playground. Johan vertelde ze alles over zijn ervaringen rondom pop-up restaurants en er werden goede vragen gesteld. Na deze kennismaking gingen de scholieren aan de slag met het bedenken van de gerechten, maken van de menukaarten en samenstellen van de boodschappenlijstjes. Uiteraard werden er ook mensen uitgenodigd om te komen genieten van de gerechten. In de laatste week was het dan eindelijk zo ver, showtime! ✨ In groepjes verzorgden ze het hele pop-up restaurant, van A tot Z: de voorbereidingen in de keuken, het dekken van de tafels, ontvangst van de gasten, het klaarmaken van de gerechten, uitleg van de gerechten, de afwas en uiteraard de keuken schoon en netjes achterlaten. Dit alles onder begeleiding van onze Big Boys toppers! 🖤 Udens College, bedankt voor deze mega leuke samenwerking. Wat een leuke ervaring! 🔥

Leerlingwerkboek Pop-up restaurant

Pop-up restaurant