Studio BX

Deze online lesmethode biedt alle populaire keuzevakken aan onder één dak.

Duidelijke structuur en heldere taal

De keuzevakken van Studio BX hebben een herkenbare opbouw en zijn geschreven in toegankelijke taal. Studio BX zet leerlingen aan het denken, maar laat ze vooral veel doen. De vele kleine en grotere praktische opdrachten in verschillende vormen maakt leren leuk. Studio BX is geschreven door docenten die zelf lesgeven in het vmbo en weet wat de leerlingen motiveert.

Studio BX biedt aan:
  1. De keuzevakken: ONDN, EHBO, OSBA, WZKJ, KMUV, UFDV, PRST en er wordt gewerkt aan ROBO, WZVO en een aparte module voor “Opdracht van een externe opdrachtgever”.
  2. Aansprekende lessen in belevingswereld van jouw leerlingen. De vele video’s, tijdschriftartikelen en herkenbare items uit de media helpen de leerling zich de lesstof eigen te maken. Hierdoor krijgt het keuzevak echt betekenis voor hen.
  3. Allerlei praktische opdrachten, oefentoetsen en keuzeopdrachten. We bieden verschillende stappenplannen die eenvoudig te printen zijn om praktijksituaties te simuleren.
  4. De methode staat online, waardoor de lesstof met regelmaat kunnen opfrissen en actualiseren. Maar werk je liever op papier? Je kunt vanuit de docentenomgeving zelf de modules van keuzevakken samenstellen als tekstboek, werkboek of een combinatie.

Studio BX voldoet aan de eindtermen in de examenprogramma’s voor de keuzevakken.

Acht keuzevakken, één platform

Differentiëren of switchen tussen keuzevakken is geen probleem. Zo heeft jouw school een groter aanbod, zonder dat je van leraren hoeft te verwachten dat ze voor ieder keuzevak zelf materiaal gaan ontwikkelen.

Over Studio BX