De Haagse tweedaagse

Op 29 november, rond 17.00 uur, toen we iedereen uitgezwaaid hadden en ik met de trein terug naar huis reisde, postte ik een LinkedInbericht over de twee dagen Den Haag die zojuist voorbij waren. Het bericht luidde: De Haagse tweedaagse van Platform D&P werd aan het einde van dag twee omgedoopt tot De Haagse Hartelijkheid. Waar in Den Haag we ook naar binnen stapten, we werden overal gastvrij en geïnteresseerd ontvangen. Daarna schreef ik: Wat zijn er in Nederland toch leuke D&P-docenten! Een feest om met elkaar op stap te zijn in het kader van ‘Lekker weg in eigen land’: over kansengelijkheid en onderwijs in Den Haag.

Dit was de tekst die ik eruit deed toen ik bijna thuis was. De eerste opzet, die ik nagenietend in de trein typte, was erg lang; er was zoveel gezien en gedaan in twee dagen dat m’n vingers vleugels kregen. Echter, meer dan 500 woorden is niet bepaald de bedoeling voor op de socials. Ik riep mezelf dus tot de orde en maakte er een bescheiden bericht van.

Onze tweede editie van Lekker weg in eigen land stond in het teken van kansengelijkheid en samenwerkende partners. Hoe werken in de Haagse regio vo, mbo en gemeentelijke maatschappelijke instellingen met ouders samen om kansengelijkheid te bevorderen? Daarover hebben D&P-docenten vanuit heel Nederland hun licht opgestoken in Den Haag. Het was bijzonder geslaagd omdat met elkaar de verdieping zoeken veel oplevert en de scholen en de gemeente Den Haag ons met open armen ontvingen. Het werden bijzondere en inspirerende ontmoetingen.

En wat betreft het typen van alle verhalen, waar ik in de trein moeilijk mee kon stoppen: ik heb de daad bij het woord gevoegd zodra ik thuiskwam. Het eerste verhaal over ons bezoek aan het Zuid-West College in Den Haag kan je hier al lezen. Het is vast herkenbaar voor iedereen die erbij was. De deelnemers die er niet bij waren, krijgen door het lezen van dit verhaal ook een indruk van ons bezoek aan Zuid-West.

Namens team D&P
Karin Verschoor