Groot succes: tweedaagse ‘D&P in de regio – Lekker weg in eigen land’

Met een flinke dosis voldoening kijken we terug op het avontuur dat zich voltrok tijdens onze allereerste tweedaagse. Picture this: een Amerikaanse schoolbus, 40 enthousiaste collega’s en een ontdekkingsreis door het landschap van vmbo-mbo-bedrijfsleven van Noordoost-Brabant. Onze missie? Inspiratie krijgen om goede voorbeelden mee te nemen naar de eigen regio, in de eigen school en voor het eigen D&P-onderwijs!

De aftrap vond plaats bij Het Talent Atelier van het Koning Willem I College in Den Bosch, waar Tara Dielissen en Bert Verhoeven ons meenamen in de wereld van het ‘wat, waarom en hoe’ van hun innovatieve onderwijsconcept. Daarna begaven we ons naar de Hop Academy in Breda, thuishaven van Hoppenbrouwers Techniek. Dit nationaal opererend installatiebedrijf met filialen in heel Nederland omarmt samenwerkingen met het onderwijs. We gingen praktisch aan de slag met het aansluiten van lampjes en zonnepanelen. Na deze doe-activiteit werd ook het project Hoe maak je een ruimte duurzaam? gepresenteerd. Dit is een samenwerking tussen Wij Techniek, Bedrijf in de Klas en het Platform vmbo D&P. Zie meer hierover in onze nieuwsbrief van november.

De avond kreeg een bijzondere dimensie dankzij Martha Hoebens van Bedrijf in de Klas. In haar presentatie legde zij uit op welke manier je een brug slaat tussen onderwijs en externe opdrachtgevers. Hoe kunnen ze elkaar versterken en welke rol speel je als docent hierin? Na deze intellectuele krachtmeting was het tijd voor ontspanning met een actuele quiz over het D&P-onderwijs en een informeel samenzijn waarin het netwerken vrolijk werd doorgezet.

Dag twee begon met een fijn ontbijt bij onze uitvalsbasis de Beukenhof in Biezenmortel. Vervolgens gingen we met de bus naar Oss. Bij het stadion van Top Oss stapten we uit en werden we verwelkomd door Ester van Eggelen, directeur van vo-school Het Hooghuis.  Ester nam ons mee in de complexe maar boeiende wereld van D&P en de samenwerking met andere onderwijslocaties, bedrijven en instellingen.

Net zoals dag één werd ook dag twee afgesloten met praktische D&P-opdrachten. Daarbij  werden, geheel in D&P-stijl, onze ervaringen vereeuwigd op camera. Een dankjewel aan alle deelnemers van de tweedaagse is echt op z’n plaats! Wat ons betreft smaakt dit naar meer en we kregen sterk de indruk dat veel deelnemers hier hetzelfde over denken.