Inschrijvingen Duurzame Docent 2021 zijn geopend!

Met de bekendmaking van het laatste rapport van het IPCC komt nog meer nadruk te liggen op het hoe van naar een duurzame samenleving bewegen. Een duurzame samenleving vraagt om duurzaam onderwijs. Om jonge generaties voor te bereiden op complexe uitdagingen, hebben ze duurzame handvatten nodig van docenten. Veel docenten werken op school dagelijks aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verduurzamen van Nederland. Wie zijn deze duurzame doeners in het onderwijs?

De coöperatie Leren voor Morgen zet deze docenten tijdens de Duurzame Docent verkiezing in het zonnetje en verzamelt verhalen van alle Duurzame Docenten van Nederland. Met deze verhalen, waarin zij best practices en eigen ervaring delen, inspireren zij andere docenten en schoolleiders.

Duurzaamheid benaderen we breed vanuit de Sustainable Development Goals. Dit houdt in dat we naast bijvoorbeeld milieuaspecten kijken naar de sociale kant van duurzaamheid (gelijkheid en inclusiviteit). Een duurzame docent ben je dus op vele verschillende manieren en kan binnen onderwijslagen PO, VO en MBO. Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Ben je een samenwerking aangegaan met een bedrijf om samen met leerlingen na te denken over duurzame oplossingen? Doe jij jaarlijks mee aan Warme Truiendag of Dag van de Duurzaamheid?

Ben jij zo’n duurzame docent? Of is jouw leerkracht of collega de duurzame kracht op school? Deel je verhaal en inspireer andere docenten om met duurzaam onderwijs aan de slag te gaan! Hier kun je jouw verhaal of dat van een collega of jouw docent vertellen.

De winnaars van de Duurzame Docent Verkiezing 2021 worden 11 oktober tijdens een livecast bekend gemaakt.