IW de opleider binnen de Technische Installatiebranche

Wie zijn wij
IW is dé opleider in de elektro- en installatietechniek. Wij zijn een opleidingsbedrijf met zes zelfstandig opererende regiobedrijven in Nederland die technische mensen opleidt en onderbrengt bij technische, erkende leerbedrijven. Wij hebben de focus op het opleiden van jongeren, het bijscholen van werknemers van bedrijven en het scholen van zij-instromers zonder achtergrond in de techniek. Wij bieden opleidingen en cursussen op het gebied van elektro- en installatietechniek en werken vanuit maatwerk.

Wat kunnen we voor elkaar betekenen
De vraag naar vakmensen binnen de Technische Installatiebranche neemt toe. Voor leerlingen welke voor een loopbaankeuze staan is het goed te weten welke mogelijkheden en perspectieven ze hebben. Daarom vinden wij het als IW belangrijk hen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met de techniek, de technische beroepen en het perspectief. Om leerlingen te ondersteunen bij het maken van een goede keuze informeren wij graag over de mogelijkheden van een bbl leerwerkbaan in de Technische Installatiebranche. Want techniek, dat heeft de toekomst! Op het gebied van de energietransitie en duurzaamheid staat er van alles te gebeuren. IW maakt jongeren enthousiast voor een BBL opleiding in de Technische Installatiebranche, leiden ze met goede begeleiding op tijdens het leer-werktraject, dit doen wij samen met het onderwijs en tal van aangesloten bedrijven binnen de branche.

Leren in de praktijk, direct salaris, geen studiekosten en een mbo diploma halen?

Als leerling ofwel Monteur in Opleiding start je met het opleidingstraject in een BBL opleiding. Vier dagen per week werken zij bij een leerbedrijf en één dag per week wordt er theorieles gevolgd op het ROC in de buurt. Bij IW volgt de Monteur in Opleiding praktijklessen en krijgt een eigen leer-werkbegeleider. De leer-werkbegeleider is de spil tussen de (toekomstig) Monteur in Opleiding, het ROC en het leer-werkbedrijf, maar ook met de instructeurs op de IW opleidingslocatie waar praktijklessen worden verzorgd. Zij geven samen met een team van collega’s voorlichting op scholen middels een interactieve presentatie, we verzorgen schoolbezoek aan onze IW opleidingslocatie bij jou in de buurt waarbij in deze praktijkgerichte sector leerlingen de techniek echt kunnen beleven.

Open dagen en meeloopdagen

Wanneer leerlingen, ouders/ verzorgers en docenten meer informatie willen hebben over de mogelijkheden van een BBL-opleiding en het leren en werken in de Technische Installatiebranche, dan is iedereen van harte welkom op één van onze IW praktijklocaties. Wij organiseren met regelmaat open dagen waar vrijblijvend kennis gemaakt kan worden met IW. Wil een leerling weten of techniek het helemaal is, dan is er ook de meeloopdag. Kom gerust langs!

Samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven draagt bij aan een beter beeld voor leerlingen over de technische arbeidsmarkt. Door hierop in te zetten kunnen leerlingen zich beter oriënteren bij het maken van een loopbaankeuze en doen wat aansluit op hun interesse en behoefte. Bekijk hier onze IW Brandmovie.

Enthousiast geworden of interesse in meer informatie?
Kijk op www.iw.nl of neemt contact op via onderstaande gegevens:

Achterhoek – Rivierenland
088-024-7000
infoiwar@iwnl.nl

Noord, Oost & Flevoland
055-5295200
info-nof@iwnl.nl

Noord-Holland
088-0082000
info@iwnh.nl

Zuid & Midden
085-4890483
infoiwzm@iwnl.nl

Zuid-Holland
070-3654727
infoiwzh@iwnl.nl

Zuid-Oost
0475-346767
infoiwzo@iwnl.nl