Landelijke Netwerkdag D&P – 11 juni 2024

Have a nice D&P

Kom je ook naar de Landelijke Netwerkdag D&P op 11 juni 2024?

D&P-scholen geven allemaal een eigen invulling aan het examenprogramma van het profiel en praktijkgerichte programma (pgp) D&P. D&P biedt scholen de ruimte en kansen het onderwijsprogramma D&P in te richten op een manier die past bij de scholen en de regio. Dit heeft tot gevolg dat scholen werken met en aan allerlei varianten van D&P-programma’s. De deur naar de eigen ambitie staat open.

Ons platform maakt zich sterk voor scholen om de ruimte en kansen die D&P biedt te benutten. Daarom is het thema van de netwerkmiddag dit jaar:

Have a nice D&P!

De Landelijke Netwerkmiddag D&P begint om 11.45 uur met een inloopnetwerklunch op de informatiemarkt. Dit biedt je meteen een leuke gelegenheid om je collega’s te ontmoeten en rond te snuffelen op de markt waarop dienstverlenende partijen en hogescholen zichzelf presenteren.

Na de lunch start om 12.45 uur het plenaire programma. Leerlingen van MY college openen op hun manier de middag ‘D&P, your own way!’ Vervolgens verzorgt Ismail Aghzanay (www.meneeraghzanay.nl) een inspirerende motivational talk over ‘Het geheim van de leraar’! Als de leerlingen groeien en floreren, ontstaat er bij jou een vorm van oprechte blijdschap. Omdat jij dan namelijk ziet, voelt en ervaart dat wat jij doet, ertoe doet. Om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is en leerlingen succeservaringen hebben, dien je als professional goed in de spiegel te kijken en jezelf af te vragen wat daarvoor nodig is. In deze inspirerende motivational talk neemt Ismail jullie mee in hoe je leerlingen weer 'aan' kunt krijgen en daarmee kunt bijdragen aan kansengelijkheid.

Na het plenaire gedeelte starten de workshoprondes met diverse actuele thema’s. De middag hebben we georganiseerd in samenwerking met leerlingen en docenten van MY college uit Spijkenisse, het Van der Meij College uit Alkmaar en RSG Wolfsbos uit Hoogeveen. Je zult hen op verschillende momenten tijdens de middag tegenkomen.

Tijdens deze Landelijke Netwerkmiddag D&P worden foto- en video-opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je het Platform vmbo D&P toestemming om foto- en videobeelden waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je dit bij binnenkomst aangeven bij de ontvangstbalie.

10.30 - 11.00 uur
Inloop & informatiemarkt
11.00 uur
Keynote
11.45 uur
Uitleg workshops
12.00 uur
1e ronde workshops en informatiemarkt
13.00 uur
Netwerklunch & informatiemarkt
14.00 uur
Plenair
14.30 uur
2e ronde workshops
15.30 uur
D&P café

Je kunt je inschrijven voor twee workshoprondes. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de eerste ronde de informatiemarkt te bezoeken. Deelname aan de workshops gaat op volgorde van aanmelden, dus doe het snel want vol is vol! Het is aan te bevelen om per school de collega’s over de workshops te verdelen, zodat je later de ervaringen kunt uitwisselen. Op de dag zelf hoor je in welke workshops je bent ingedeeld.

Meet the Youngsters + escaperoom

Jos Meessen

Lees Meer

Lesson Up

Grietje Bijl

Lees Meer

Uitgeverij NEO Methode M & Studio BX

workshopleider

Lees Meer

Best Practice D&P: 

workshopleider

Lees Meer

Speciaal voor leidinggevenden

Elena

Elena

Lees Meer

Speciaal voor leidinggevenden

Edith Vissers

Edith Vissers

Lees Meer

Speciaal voor leidinggevenden

OCW

Timon Verheulen

Lees Meer

Berechja College; pgp

Workshopleider

Lees Meer

Hogescholen: bevoegdheden

Workshopleider

Lees Meer

SketchUp: Pubquiz

Workshopleider

Lees Meer

Informatiemarkt (alleen ronde 1)

Info

Lees Meer

 

Platform vmbo D&P - Meesterlijk Publiceren

Wil je meer weten over de gratis leermiddelen van het Platform vmbo D&P? Of ken je deze leermiddelen al, maar ben je benieuwd hoe je deze – didactisch en taalkundig verantwoord – kunt aanpassen aan jouw eigen schoolsituatie in het kader van D&P, your own way? Kom dan naar de gecombineerde stand van het Platform vmbo D&P en Meesterlijk Publiceren!

Meet the Youngsters

Meet the Youngsters is opgericht om jongeren (leerlingen en studenten) op een doelgerichte manier te verbinden met organisaties en bedrijven in de (Eu)regio. Het platform biedt jongeren de mogelijkheid om zich te oriënteren op kansen en bedrijven in de regio en rechtstreeks met de juiste persoon in contact te komen. Zowel bedrijven als jongeren maken een zogenaamd 'profiel' aan op het platform. Via een slimme zoekfunctie worden beide met elkaar gematcht, o.a. gebruik makend van een DNA van elke leerling/student.
Meet the Youngsters ondersteunt de oriëntatie van leerlingen verder op een eigentijdse manier die past in de belevingswereld van jongeren, oftewel serious gaming, gebruik makend van onder andere een mobiele escape room, vlogs en virtual en augmented reality. Middels VR-brillen kunnen leerlingen werkplekken van binnen ervaren en ontdekken. Enkele voorbeelden zijn seriousgame, zandengrind,  vrexperi485.

 

Thieme Meulenhoff

Tekst toevoegen

Dubbelklik

Tekst toevoegen

MK Educatie

Tekst toevoegen

Uitgeverij Vertoog

Uitgeverij Vertoog staat al jaren bekend als een betrouwbare, flexibele aanbieder van (technisch) lesmateriaal. Voor zowel de onderbouw als bovenbouw hebben wij verschillende praktische lesmethodes. Voor D&P bieden wij recent herzien lesmateriaal voor de profieldelen en werken we hard aan de keuzevakken. In de herziene boeken werken wij nauw samen met Fectar, een gratis app waarbij leerlingen hun werkstukken in AR/VR kunnen bekijken. Daarnaast kunnen de leerlingen eenvoudig hun eigen AR/VR-applicaties in Fectar maken om dit te gebruiken bij bijvoorbeeld het maken van een presentatie. Kom gerust langs voor een demonstratie!

Fectar

Fectar brengt de toekomst van onderwijs naar VMBO-docenten van Dienstverlening en Producten. Met onze AR- en VR-technologieën maken we leren levendig en interactief, zonder dat er technische kennis voor nodig is. Door onze samenwerking met uitgeverij Vertoog, integreren we deze innovatieve technieken naadloos in het lesmateriaal, waardoor we een nieuwe dimensie toevoegen aan het onderwijs. Ontdek hoe Fectar het leren transformeert en maak kennis met de mogelijkheden tijdens de landelijke docentendag.

Thieme Meulenhoff

Tekst toevoegen

Uitgeversgroep

Op zoek naar een lesmethode D&P voor de leerwegen van het vmbo? Kom dan even bij ons langs. We tonen je graag de lesboeken voor BB KB GL én onze lesmaterialen voor het Praktijkgericht programma (PGP). We werken volgens de E+ formule, dat wil zeggen lesmaterialen op papier én digitaal. Leuk om je even te zien en bij te praten. We horen met plezier jouw eventuele wensen! Team Uitgeversgroep.

Boom Beroepsonderwijs

Op zoek naar praktische en afwisselende leermiddelen voor jouw Dienstverlening en Producten leerlingen? Kom dan bij de stand van Boom Beroepsonderwijs langs! Wij laten je graag al onze Edu4all boeken en digitaal lesmateriaal zien. En neem ook een kijkje in onze vernieuwde keuzevakken, Rekenen voor D&P en Kennismaken met D&P.

IkcirCuleer

Tekst toevoegen

Heutink voortgezet

Tekst toevoegen

WIA

Tekst toevoegen

Dobot.nu

Tekst toevoegen

Wismon

Tekst toevoegen

Skills Talents - Teamvakwedstrijden voor het vmbo

Tekst toevoegen

Lesson Up

Tekst toevoegen 

Uitgeverij NEO

Tekst toevoegen

Bedrijf in de klas

Bedrijf in de Klas maakt onderwijs met bedrijven én helpt docenten om dat zelf te doen. Hiervoor hebben wij gratis lesmateriaal, trainingen en tools ontwikkeld die docenten helpen om makkelijker samen te werken met bedrijven. Denk voor D&P aan vak/profieloverstijgende en integrale opdrachten en aan opdrachten voor het praktijkgerichte programma. Ben je al goed op weg samen met bedrijven, maar heb je nog wat vragen? Kom dan vooral ook even langs – we weten niet alles, maar wel veel en denken graag met je mee!

SketchUp Studio

SketchUp Studio is sinds 2010 dé specialist voor SketchUp in het onderwijs. Naast trainingen in dit zeer intuïtieve en gratis tekenprogramma kun je hier terecht voor praktijktoepassingen als lasersnijden, 3D printen & VR. Uiteraard kun je ook een kijkje nemen in ons lespakket 'SketchUp voor het vmbo'. Kom langs en we laten zien waarom tekenen met SketchUp naast nuttig ook ontzettend leuk is om te doen.  

Maakiets Media - Bart Valkenier

Tekst toevoegen

ICS Adviseurs

Tekst toevoegen 

DP4

Tekst toevoegen 

Teamspot

Tekst toevoegen 

VR in school

Tekst toevoegen

Redesign Life 

ReDesign.Life - Beleef het nieuwe leven.  Het jaar 2030 is dichterbij dan we denken. Wist je dat je vanaf dat jaar alleen nog nieuwe elektrische auto’s kunt kopen? Ook worden steeds meer steden autoluw en deelvervoer vanzelfsprekender. Wat is de impact hiervan? ReDesign.Mobility streeft er middels het GreenKarting Scholenprogramma naar om de motivatie tot instroom in een technische vakopleiding te verhogen.

SAREXX Engineering

Tekst toevoegen

Tausch

Tekst toevoegen 

Johnnies Artwork

Tekst toevoegen

WIJ Techniek 

Tekst toevoegen 

Hogescholen

Fontys Eindhoven/ Aeres Wageningen / Hogeschool Rotterdam / Windesheim Zwolle/Hogeschool van Amsterdam

Tekst toevoegen

De 43 Gemechaniseerde Brigade

Tekst toevoegen

 

Ook dit jaar organiseren we de Landelijke Netwerkdag D&P in

De Basiliek

Wiltonstraat 56

3905 KW Veenendaal

De Basiliek beschikt over ruime (gratis) parkeermogelijkheden en ligt op loopafstand van het intercitystation Veenendaal-De Klomp. Voor de routebeschrijving, zie https://www.basiliekveenendaal.nl/bereikbaarheid/.

Voor vragen kun je contact opnemen met Petra Prinsen-Koning via info@platformdenp.nl of 06-23817832.