Onlinebijeenkomsten april 2021

In de maand april organiseert het Platform vmbo D&P weer een aantal interessante onlinebijeenkomsten voor leden,
steeds van 15.00-16.30 uur.
Klik op de gewenste datum van de bijeenkomst om in te schrijven.

13 april 2021: Informatiebijeenkomst hogescholen minor D&P en lerarenopleiding D&P

Vier hogescholen geven uitleg en toelichting op de mogelijkheden voor het halen van een bevoegdheid of bekwaamheid voor het profielvak Dienstverlening & Producten. De Minor D&P kan gevolgd worden bij alle deelnemende hogescholen, hiervoor bestaat ook de mogelijkheid om dit incompany te organiseren. De initiële lerarenopleiding Dienstverlening & Producten wordt aangeboden door Aeres te Wageningen, Windesheim te Zwolle en Fontys te Eindhoven. Voor meer informatie over het aanbod van de hogescholen kijk op https://platformdenp.nl/d-p-onderwijs/scholing-docenten-dp/.

14, 15 en 21 april 2021: Mededelingen vanuit het Platform vmbo D&P en update SLO praktijkgericht programma D&P in de nieuwe leerweg.

Deze sessie wordt gestart om 15:00 uur met een aantal mededelingen vanuit het Platform vmbo D&P zodat iedereen weer op de hoogte is van de recente ontwikkelingen rondom het profiel D&P. Om 15:30 uur geven we het woord aan Viola van Lanschot-Hubrechts en Marloes Warnar van Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO). In januari 2021 heeft SLO ons een inkijk gegeven in de eerste denkrichting van de ontwikkelgroep en de eerste contouren van het praktijkgerichte programma D&P in de nieuwe leerweg. Tijdens deze sessie geeft SLO ons een update van de ontwikkelingen.  Let op: dit zijn drie gelijke bijeenkomsten; meld je aan voor één van de drie bijeenkomsten.
14 april 2021
15 april 2021
21 april 2021

20 april 2021: Inspiratiesessie Bart Valkenier ‘Een digitaal ontwerp maken’

Een digitaal ontwerp maken met je leerlingen?Online inspiratiesessie ‘een digitaal ontwerp maken’ en kant en klaar lesmateriaal.
Een digitaal ontwerp maken is onderdeel van het Profiel Dienstverlening & Producten. Maar hoe pak je dat handig aan?
Deze sessie wordt verzorgd door Bart Valkenier, film leraar van het jaar en de oprichter van www.2d3d.gratis.
Als D&P docent wil hij heel erg graag laten zien hoe hij dit aanpakt met zijn leerlingen. Hij heeft een handige manier gevonden die aansluit bij de syllabus D&P en die werkt in zijn eigen lespraktijk.  De sessie omvat uitleg van filmpjes, lesmateriaal en handige tips. Maar docent als die is leert hij ook heel graag van de ideeën en tips van de deelnemers! Dus doe mee met deze interactieve online inspiratiesessie van Platform vmbo D&P over een digitaal ontwerp maken!

22 april 2021: Inspiratiesessie Liedewij de Graaf ‘Duurzaam doen & denken binnen D&P’

We brengen in kaart hoe duurzaamheid leeft en vorm krijgt in het beroepsgerichte vmbo en praktijkonderwijs, door praktijkverhalen te delen over wat waar werkt en met wie. Tijdens deze sessie worden een aantal mooie praktijkverhalen verteld over duurzaamheid en circulariteit op school. Daarna gaan we met elkaar van gedachten wisselen over de stand van zaken rondom duurzaamheid en circulariteit bij jou op school, om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de praktijkverhalen. Word jij de duurzame docent van het jaar?
Neem alvast een kijkje op https://circuleren.nu/praktijkverhalen/ en laat je inspireren!

Nadat je je hebt opgegeven ontvang je op een later tijdstip de link voor de onlinebijeenkomst die we via ZOOM organiseren.