Op 26, 27 en 28 januari en 2, 3 en 4 februari organiseert het Platform vmbo D&P voor hun leden de onlineleermiddelenmarkt.
Ben je benieuwd welke aanbieders er zijn op het gebied van D&P en welke leermiddelen zij aanbieden? Meld je dan aan voor de verschillende informatiesessies.

Hieronder tref je de data en per aanbieder een korte omschrijving van het leermiddel. Je kunt je inschrijven door op de link van de aanbieder te klikken.

26 januari 2021           15.00 – 15.45 uur            Thieme Meulenhoff
Bepaal zelf je ideale MIX
Het beroepsgerichte vmbo is praktijkgericht en persoonlijk. MIXED is de complete en flexibele methode voor het vmbo beroepsgericht die jou alle ruimte biedt om jouw lessen samen te stellen, je leerlingen te laten kiezen en te differentiëren op niveau. Met de krachtige online leeromgeving volg je overzichtelijk de vorderingen van je leerlingen en kun je feedback geven, ook als je lesgeeft op afstand. Tijdens de leermiddelenmarkt Dienstverlening & Producten laten we je zien hoe je dit doet zodat jouw lesmateriaal optimaal past bij jouw leerlingen, jouw manier van lesgeven en je school. Ook demonstreren we graag hoe je met de super complete totaallicentie je eigen arrangementen maakt en zelf boeken op maat samenstelt. Graag tot dan! 

26 januari 2021           16.00 – 16.45 uur            Uitgeversgroep
De Uitgeversgroep informeert u graag over het nieuwe aanbod voor de profielmodulen. Naast de bestaande profielboeken komen we komend schooljaar met een tweede D&P-lijn. In deze lijn worden projecten gekoppeld aan de diverse modulen. Tevens breiden we het aantal in te zetten keuzevakken verder uit met onderdelen binnen BWI en MVI. Uiteraard is alles zowel op papier als digitaal beschikbaar, zoals u van ons gewend bent. Bezoek de workshop en laat u informeren.  U bent van harte welkom!

27 januari 2021           15.00 – 15.45 uur            Edumeijsch
Tijdens deze presentatie wordt er meer verteld over de 13 enerverende Evenementen Draaiboeken van Edumeijsch. Aan de hand van deze draaiboeken leren leerlingen een eigen evenement met de klas voor een doelgroep te organiseren. Wij geven je inzicht in de werkwijze van deze draaiboeken. Tevens wordt er tijdens de presentatie aandacht gegeven aan het nieuwe keuzevak techniek binnen zorg en welzijn, deze is inmiddels goedgekeurd door OCW en gaat vanaf augustus 2021 draaien op scholen.

27 januari 2021           16.00 – 16.45 uur            IkcirCuleer
IkCirculeer ontwikkelt lessen, educatieve posters en cursussen rondom actuele duurzaamheidsvraagstukken. De geïllustreerde lessen, met leerdoelen en opdrachten uitgewerkt volgens het RTTI-model, bieden docenten een goede basis om zelf vorm en inhoud te kunnen geven aan duurzaam doen en denken in hun lessen. Via de lesmodules ‘E-waste en de grondstoffen in je mobieltje’ en ‘Eten van de toekomst. Wat is duurzaam eten?’ zoemen we in op het aanbod van  IkCirculeer en de kansen die de Rijksambitie ‘100% circulair in 2050’ biedt voor D&P-leerlingen.

28 januari 2021           15.00 – 15.45 uur            MK Publishing/MK Educatie
MK Educatie biedt leerarrangementen waarbij keuzevakken het uitgangspunt vormen. In onze keuzevakken zijn de profielmodules van D&P verwerkt, wat betekent dat leerlingen dus niet eerst de vier profielmodules hoeven te doorlopen. Door de leerling deze keuzemogelijkheden te bieden wordt er in vrijheid ontdekt waar een leerling goed in is en waar de interesses liggen, waardoor leerlingen uiteindelijk de vervolgopleiding kunnen kiezen die écht bij ze past. MK Educatie biedt keuzevakken uit alle vmbo-profielen en adviseert op maat wat het beste bij jouw school past. Bij MK Educatie staat de v van vmbo voor verkennen en voorbereiding; kom jij onze workshop verkennen?

28 januari 2021           16.00 – 16.45 uur            Talenteon
Het Kunstdossier! Nieuw in het productaanbod van Talenteon is het Kunstdossier. Dit is de plek voor alle creatieve uitspattingen van uw leerlingen. Met het Kunstdossier wordt de kunstzinnige ontwikkeling van leerlingen zichtbaar. In deze online workshop laten wij u zien wat het Kunstdossier is en wat u en uw leerlingen ermee kunnen. Verder leiden wij u, in vogelvlucht, langs onze LOB-methode voor D&P.

2 februari 2021            15.00 – 15.45 uur            Heutink Voortgezet; Module Robotica/programmeren
Het keuzevak Robotica binnen D & P is erop gericht leerlingen inzicht te geven hoe robotica binnen de zeven werelden van techniek wordt toegepast. Techni Science, een zelfstandig onderdeel van de Heutink groep,  heeft hiervoor een breed aanbod van leermiddelen en lesmethodes ontwikkeld om het keuzevak op een innovatieve wijze in te zetten. Wij ondersteunen het onderwijs met een implementatieplan die past binnen de visie van de school. Tijdens deze presentatie laten we je graag zien wat de mogelijkheden zijn.

2 februari 2021            16.00 – 16.45 uur            Heutink Voortgezet: Presentatie in de Makerspace
Het presenteren in diverse vormen kent een belangrijke plaats binnen D&P. Heutink is bekend van het uitgebreide assortiment aan creatieve materialen. Wist u dat we u ook van dienst kunnen zijn op het gebied van vernieuwende leermiddelen? Een toegespitste kennismaking met deze en verrassende presentatietechnologieën zal voor de nodige inspiratie zorgen. Wij zorgen voor de juiste aanvullingen op uw Makerspace, van stopmotion tot een green screen.

3 februari 2021            15.00 – 15.45 uur            Dubbelklik
Ga met ons mee op wereldreis! Graag laten we onze nieuwste module Wereldreis zien.
Dubbelklik is flexibel en compleet. Samen met de gratis handleidingen, bronnenboek, toetsenbank, vaardighedentoetsen en overige materialen een perfecte invulling van uw lessen.
In deze workshop laten we u kennis maken met onze (vernieuwde) lesmaterialen, waarin leerlingen meer vrijheid hebben om hun eigen kleur te geven aan de lessen.  – 
www.dubbelklik.nu

3 februari 2021            16.00 – 16.45 uur            Heutink Voortgezet; Makerspace: Turnkey inrichten van de Maakeducatie ruimte
De invulling van het vak D&P kent diverse vormen, daarin spelen presenteren en maken een prominente rol. Van conventionele technische vaardigheden tot de nieuwste technologieën. Dit alles binnen de veilige en gezonde Arbonormen Met de inrichting van Heutink zullen leerlingen en docenten zich als een vis in het water voelen in deze ruimte: wij presenteren de Makerspace.

4 februari 2021            15.00 – 15.45 uur            TechKicks/Smart Robot Solutions
Wij bieden een workshop over AlphaMini en Maatje met bijbehorende doorlopende leerlijn, robots die goed inzetbaar zijn bij P&D. Aanvullend met UKit kunnen werkelijke situaties worden na gebootst. Leerlingen gaan zelf robots in praktijksituaties programmeren. Diverse programmeermethodieken zijn beschikbaar, passend bij verschillende niveaus en diverse jaren. #Tech=Fun

4 februari 2021            16.00 – 16.45 uur            Gratis lesmateriaal van Platform vmbo D&P
In deze onlinebijeenkomst maakt u kennis met de gratis leermiddelen die het Platform vmbo Dienstverlening en Producten ter beschikking stelt aan al zijn leden. Het gaat zowel om (eindtermendekkend) materiaal voor de bovenbouw (Toolkit en Aan de slag met D&P) als om lesstof voor de onderbouw (Expeditie D&P). De sessie geeft u inzicht in hoe de leermiddelen opgebouwd zijn en hoe u ze kant-en-klaar kunt gebruiken. Ook doet u inspiratie op voor het uiterst eenvoudig, in ‘één handomdraai’, aanpassen van het lesmateriaal aan uw eigen (regionale) situatie.