Terugblik Landelijke netwerkmiddag 2023 – D&P, your own way

Op woensdag 31 mei vond de landelijke netwerkmiddag van het Platform vmbo D&P plaats in de fantastische accommodatie van de Basiliek in Veenendaal. Centraal gelegen in het land, goed bereikbaar voor alle D&P-specialisten. Docenten, teamleiders, ontwikkelaars en adviseurs vonden elkaar op deze inhoudelijk stevig staande middag.

Met alle mogelijkheden die er zijn binnen het profiel Dienstverlening en Producten is er ruimte genoeg om het onderwijs zo in te richten dat dit goed aansluit bij de school en de regio. Naast de leermiddelenmarkt, waar een divers aanbod van adviseurs en leveranciers te vinden was, werd de dag ingevuld met interessante lezingen en workshops.

Een knallende dagopening met een prachtige dansvoorstelling werd verzorgd door leerlingen van de school My college uit Spijkenisse. Vervolgens werd het publiek meegenomen door spreker Ismail Aghzanay in de belangrijkste lessen uit het boek Het geheim van de leraar. => Tip! Dit boek komt binnenkort uit.
Als co-auteur van dit boek heeft Ismail Aghzanay diverse interviews afgenomen in de onderwijsbranche en een gemene deler gedestilleerd uit wat de verschillende doelgroepen bij elkaar zoeken voor de beste aansluiting.
Ook was er binnen de energieke kick-off van de dag tijd en aandacht voor Jeffrey Whyte. Na zich jarenlang deskundig te hebben ingezet binnen ons platform gaat hij na dit schooljaar met pensioen.

De rest van de middag werd ingevuld met het volgen van lezingen en workshops en het bezoeken van de leermiddelenmarkt. Mooie kennismakingen, verdiepende gesprekken en het uitwisselen van kennis en informatie maakten de borrel na afloop een heel geschikt moment om met elkaar te proosten op een geslaagde dag.

Bij de afsluiting ontstonden er alweer goede initiatieven voor een volgende ontmoeting georganiseerd door ons Platform vmbo D&P!