Tweedaagse netwerkbijeenkomst D&P – 23 & 24 november 2023

*NIEUW* Lekker weg in eigen land!

Met veel plezier nodigen we je uit voor een inspirerende tweedaagse van het Platform vmbo D&P: D&P in de regio!

Op 23 en 24 november 2023 gaan we lekker weg in eigen land en laten we ons inspireren door verschillende unieke initiatieven in de regio Noordoost Brabant! Wat doen vmbo-scholen, wat doet het mbo, wat doen bedrijven en wat doen zij allemaal samen? Een schitterend inkijkje in deze regio waar je wordt geïnformeerd en natuurlijk wordt gevoed met informatie waar je ‘thuis’ in je eigen regio direct mee aan de slag kunt.

Er is slechts plek voor 40 deelnemers dus meld je snel aan, want vol = vol!

Let op:

  • Voor deze tweedaagse wordt een eigen bijdrage van €100,- op basis van een éénpersoonskamer of €75,- op basis van een tweepersoonskamer gerekend. We logeren in Groepsaccommodatie Beukenhof in Biezenmortel. (Dit bedrag is inclusief overnachting, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner, diverse versnaperingen en busvervoer). 
  • Inschrijven betekent meedoen en is definitief; na inschrijving ontvang je een factuur. Bij annulering is restitutie van de eigen bijdrage helaas niet mogelijk i.v.m. de reeds gemaakte kosten.
  • De tweedaagse gaat door bij minimaal 25 deelnemers. Wanneer er meer dan 40 aanmeldingen zijn zullen we met een wachtlijst gaan werken.

Dag 1: donderdag 23 november 2023

Rond 09.00 uur verzamelen bij Groepsaccommodatie Beukenhof in Biezenmortel.

In de ochtend: Bezoek aan Het Talent Atelier Koning Willem I College

Het Talent Atelier is opgericht om een dynamische en inspirerende omgeving te creëren waar studenten van verschillende mbo-opleidingen samen kunnen werken aan vraagstukken van opdrachtgevers uit het werkveld. De complexiteit van hedendaagse en toekomstige vraagstukken in de regio, ons land en de wereld vraagt om medewerkers die in staat zijn met andersdenkenden tot creatieve oplossingen te komen. Het doel is om interdisciplinair samenwerken tussen mbo-studenten te bevorderen, studenten voor te bereiden op het toekomstige werkveld en innovatieve oplossingen te vinden voor vraagstukken die gekoppeld zijn aan de Sustainable Development Goals. Ook het vmbo is inmiddels aangesloten bij dit onderwijsconcept. We horen van Bert Verhoeven en Tara Dielissen over het waarom, het wat en het hoe en we aanschouwen met eigen ogen hoe dit concept vorm krijgt.

De lunch wordt gemaakt en uitgeserveerd door mbo-studenten horeca van Koning Willem I College in een van de restaurants op het terrein van Koning Willem I College in Den Bosch.

In de middag: Op bezoek bij Hoppenbrouwers

Van D&P leerlingen kiest 25% een opleiding in de techniek. Een deel hiervan kiest weer voor installatietechniek: het aanleggen van elektra in bijvoorbeeld huizen, bedrijfspanden maar ook in machines in fabrieken.

We gaan op bezoek bij de HOP-Academy van Hoppenbrouwers. Hier horen jullie wat dit installatiebedrijf met vestigingen door heel Nederland allemaal doet. En jullie gaan zelf aan de slag. Hoe zet je een lamp in elkaar? Hoe sluit je een zonnepaneel aan?! We sluiten de middag bij Hoppenbrouwers af met een transfer van deze activiteiten naar jouw klas met de lesbrief: ‘Hoe maak je een ruimte duurzaam?’ die voor D&P in samenwerking met Hoppenbrouwers wordt ontwikkeld. Ook vertelt Hoppenbrouwers hoe zij samenwerken met het onderwijs.

In de avond: Hoe breng je bedrijven in de klas?

In de avond neemt Martha Hoebens van Bedrijf in de Klas jullie mee in het onderwerp ‘hoe breng je bedrijven in de klas?’. Hierbij krijg je veel tips over wat je bedrijven kunt vragen om te doen met leerlingen. Bekijk in de voorbereiding bijvoorbeeld samen het bedrijfsproces van ‘klant tot plank’. Welk deel is daarvan interessant om aan leerlingen te laten zien? Of ze te laten doen?

Daarnaast krijg je tips over hoe je een bedrijf kunt helpen om hun verhaal te vertellen aan leerlingen. Hiervoor heeft Bedrijf in de Klas onder andere een ‘goed verhaal’ ontwikkeld. Met dit vertel-stramien help je een bedrijf om zoveel mogelijk leerlingen te interesseren voor het bedrijf. Met deze praktische tips helpen jullie bedrijven ook om makkelijker met jullie samen een ‘bedrijf in de klas’ te brengen.

Tijdens de tweedaagse netwerkbijeenkomst worden foto- en video-opnames gemaakt. Wanneer je aan deze bijeenkomst deelneemt, geef je het Platform vmbo D&P toestemming om foto- en videobeelden waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je dit bij binnenkomst aangeven.

Dag 2: vrijdag 24 november 2023 

In de ochtend: Het verhaal van D&P bij Het Hooghuis locatie Stadion in Oss

We brengen een bezoek aan Het Hooghuis in Oss. Een scholengroep waar D&P al sinds jaar en dag (voorheen onder de titel intersectoraal onderwijs) wordt aangeboden. We brengen een bezoek aan de locatie Stadion gevestigd op een unieke plek in Oss. Ester van Eggelen neemt ons mee in het verhaal van D&P bij Het Hooghuis. Ze vertelt en laat zien hoe de samenwerking met de beroepsgerichte locatie Zuid-West vorm krijgt. We brengen ook een bezoek aan die locatie waarmee zichtbaar wordt hoe de ontwikkelingen rond het praktijkgerichte programma een boost krijgen. Leerlingen van Het Hooghuis verzorgen de lunch en geïnspireerd kunnen we starten aan het afsluitende deel van de tweedaagse.

In de middag: Wat neem je mee naar je eigen school en regio?

We blikken met elkaar terug wat we gezien en gehoord hebben. Wat heeft jou geïnspireerd en wat neem je mee naar je eigen school en je eigen regio?
Om uiterlijk 15.30 sluiten we de middag af.

Tijdens de tweedaagse netwerkbijeenkomst worden foto- en video-opnames gemaakt. Wanneer je aan deze bijeenkomst deelneemt, geef je het Platform vmbo D&P toestemming om foto- en videobeelden waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je dit bij binnenkomst aangeven.

Groepsaccommodatie Beukenhof
Capucijnenstraat 46
5074 PJ Biezenmortel

Voor vragen kun je contact opnemen met Petra Prinsen-Koning via info@platformdenp.nl of 06-23817832.

Inschrijven betekent meedoen en is definitief; na inschrijving ontvang je een factuur. Bij annulering is restitutie van de eigen bijdrage helaas niet mogelijk i.v.m. de reeds gemaakte kosten.

Dit bedrag is inclusief overnachting, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner, diverse versnaperingen. Tweepersoonskamer wordt gedeeld met een andere deelnemer. Bij opmerkingen kun je aangeven als je met iemand de kamer wilt delen.