Onlinethemabijeenkomsten (voor leden)

Naast netwerkbijeenkomsten organiseert het platform thematische bijeenkomsten om verdieping op onderwerpen aan te bieden. In maart organiseren we de drie onlinebijeenkomsten, steeds van 15.00-16.30 uur:

16 maartDe comfortabele, duurzame en veilige school – Lesbrieven Platform vmbo D&P – Wij Techniek door Astrid Verstappen en Lisa Alting
Techniek en technologie zijn steeds belangrijkere onderdelen in onze maatschappij. Als onderwijs willen we hierop aansluiten. Omdat D&P een breed scala aan arbeidsgebieden betreft, is het belangrijk dat leerlingen zich ook binnen de techniek breed kunnen oriënteren.  Maar hoe doe je dit buiten het technieklokaal?
Wij techniek en het platform vmbo D&P hebben samen met docenten lessenseries ontwikkeld die contextrijk zijn opgezet en voor iedereen makkelijk inzetbaar zijn. Geïnteresseerd? Wij vertellen je graag meer!

17 maart2e inspiratiesessie Website bouwen door Bart Valkenier
Website maken met je leerlingen? Zo pak je dat aan!
Online inspiratie sessie website maken + kant en klaar lesmateriaal.
Het www… we kunnen niet meer zonder. Een website maken is onderdeel van het Profiel Dienstverlening en Producten. Maar hoe pak je dat handig aan?
Mijn naam is Bart Valkenier, film leraar van het jaar en de oprichter van www.2d3d.gratis.
Tevens ben ik D&P docent en ik wil je heel graag laten zien hoe ik website maken aanpak met mijn leerlingen. Ik heb een handige manier gevonden die aansluit bij de syllabus D&P en die werkt in mijn eigen lespraktijk. Uitleg filmpjes, lesmateriaal en handige tips. Maar ik leer ook heel graag van jullie ideeën en tips! Dus doe mee met de online inspiratiesessie van het platform vmbo D&P over website maken!

18 maartEscaperooms – Inspiratie invulling D&P programma door Heidie Wesselink en Jan Willem van Eijk
Het bouwen, organiseren en uitbaten van escaperooms om je lessen D&P context te bieden! Je vraagt je wellicht af: wat is een escaperoom? Een escaperoom is een interactief spel op een fysieke locatie waarbij een groep mensen samen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en proberen op te lossen binnen een bepaalde tijd (meestal een uur).
Heidie Wesselink en Jan Willem van Eijk laten zien hoe zij de escaperoom inzetten binnen het keuzevak Robotica, maar ook binnen alle profielmodules van D&P en zelfs cross overs maken met andere vakken! Kortom, laat je inspireren door de creatieve ideeën en mogelijkheden voor contextrijk onderwijs!

Klik op de gewenste datum voor meer informatie en inschrijven.

Registratie certificaat bij het lerarenportfolio
Deze thematische bijeenkomsten staan geregistreerd als activiteit bij het lerarenportfolio. Daarom vragen we jouw inschrijfnummer van het lerarenportfolio op te geven bij je inschrijving. Hiermee kunnen we jouw deelname koppelen aan het lerarenportfolio. Voor meer informatie kijk op www.lerarenportfolio.nl.