Onlinethemabijeenkomsten maart 2022

In maart organiseert het Platform vmbo D&P weer interessante onlinethemabijeenkomsten.
De volgende themabijeenkomsten worden online georganiseerd, van 15.00-16.30 uur. Per bijeenkomst staat één thema centraal.

29 maart 2022: D&P voor beginners
30 maart 2022: D&P in de nieuwe leerweg, ervaringen van een pilotschool
31 maart 2022: D&P profielmodule 4: laat je inspireren door Bart Valkenier

Thema D&P voor beginners
Ben je net gestart met het geven van D&P-lessen? Ben je in een andere rol nog ’nieuw binnen D&P’? Heb je voor jouw gevoel nog algemene of specifieke vragen en wil je die graag bespreken ‘met gelijkgestemde beginners’? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst.
Bij inschrijving kun je één vraag (of meer) stellen over een onderwerp waar je graag meer informatie over wilt. Alle vragen kunnen en mogen gesteld worden, daar is de bijeenkomst juist voor bedoeld. Tijdens de onlinebijeenkomst gaan we eerst vooraf in op de vragen die het vaakst gesteld waren. Daarna is er ruim de tijd om online te netwerken en in break-out rooms met elkaar in gesprek te gaan over jullie vragen. In de groep gaan jullie op zoek naar suggesties, ideeën of antwoorden op jullie vragen of dilemma’s. Wellicht blijven er na het groepswerk nog vragen onbeantwoord; deze vragen leggen we plenair voor aan het netwerk en het platform. De bijeenkomst wordt begeleid door Edith Vissers. Zij is al jarenlang actief als procesbegeleider bij de netwerkbijeenkomsten van het platform vmbo D&P.
Loop je dus tegen een aantal zaken aan, tijdens het lesgeven, roosteren, toetsen en examineren of heb je specifieke vragen over het onderwijsprogramma D&P, meld je dan aan voor deze onlinebijeenkomst!

Thema D&P in de nieuwe leerweg, ervaringen van een pilotschool
Tijdens deze bijeenkomst vertelt 2College Durendael uit Oisterwijk over haar eerste ervaringen als pilotschool met het praktijkgerichte programma D&P in de nieuwe leerweg.
Na een presentatie van ca. 45 minuten kunnen vragen gesteld worden.

Thema D&P profielmodule 4: laat je inspireren door Bart Valkenier
D&P P4 Media: gratis tools, software, tips en lesmateriaal
Mijn naam is Bart Valkenier: docent D&P, filmleraar van het jaar en oprichter van www.2d3d.gratis.
Doe 31 maart mee met mijn workshop en laat je inspireren! Ik geef al jaren het vak P4 Media en gebruik daarbij uitsluitend gratis tools en software. Ook voor de creatievere keuzevakken gebruik ik tools als Pixlr.com, HitFilm, TinkerCad, Bandlab en MonsterMash en nog meer. Maar met alleen software heb je nog geen goede lessen. Ik neem je mee in hoe ik mijn lessen aanpak en mijn leerlingen motiveer en inspireer. Niet dat ik alles weet of de beste docent ben maar vanuit mijn en jullie ervaring kunnen we elkaar versterken. Op de infobox staat mijn lesmateriaal die je direct kan inzetten in je lessen en ik deze workshop wil ik je die graag laten zien. Maar ik ga niet alleen maar praten en jullie luisteren, ik zet jullie ook aan het werk met een kleine opdracht!

Leden hebben via de mail een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomsten. Ben je lid, maar heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je graag meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@platformdenp.nl