Wie zijn de duurzaamste docenten van Nederland? Dat is de vraag waar we tijdens de Duurzame Docentverkiezing antwoord op gaan krijgen. Deze zoektocht is in volle gang; tot 1 november kan iedere docent zich aanmelden of aangemeld worden!

Met de Duurzame Docentverkiezing bedanken we alle docenten die het initiatief nemen om een duurzame mindset te creëren bij leerlingen en collega’s, in en rond de school. Deze leerkrachten zetten zich elke dag in om de jongere generatie voor te bereiden op de complexe toekomst die hen te wachten staat.

“Deze prijs heeft mij ontzettend geholpen om verder te gaan met duurzaamheid”, vertelt Colien Langerwerf (Duurzame Docent 2021 in het mbo). “Als je hem wint weet je gewoon dat je goed bezig bent en is je leidinggevende eerder geneigd om je nog meer vrijheid te geven.”

Een Duurzame Docent kun je op veel verschillende manieren zijn. Misschien nam je wel het initiatief voor een groen schoolplein? Geef je lessen over diversiteit? Betrek je leerlingen in het samenstellen van het onderwijs? Of praat je met leerlingen over welke duurzame keuzes zij zelf kunnen maken? Het draagt allemaal bij aan duurzaam onderwijs. Dus herken jij jezelf of een collega in dit verhaal? Meld je/hem/haar/hen dan hier aan voor de Duurzame Docentverkiezing 2022.

De Duurzame Docentverkiezing 2022 wordt mogelijk gemaakt door: Leren voor MorgenTeachers for Climate, Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs en Youth for Climate. Met medewerking van Meesters met Dromen, SME  en Pakhuis de Zwijger.