Landelijke Netwerkdag ‘Have a nice D&P’

Op 11 juni 2024 is het weer tijd voor de feestelijke Landelijke Netwerkdag D&P! Met dit jaar als thema

Have a nice D&P

En het zal zeker een mooie D&P-dag worden, want we hebben een interessant en afwisselend programma samengesteld. Leerlingen van het Merletcollege hebben meegewerkt aan deze dag en ontwierpen o.a. de huisstijl, posters en logo’s. We starten de Landelijke Netwerkdag D&P 2024 met de Revealparty hiervan!

Vervolgens zal Elena Carmona van Loon van de Young Academy of Life ons inspireren met een keynote, waarin de focus ligt op de kracht van D&P.

D&P, waarom is het brein van jonge mensen er zo blij mee?

Tijdens deze keynote wordt duidelijk hoe én waarom D&P werkt en waarom dit onderwijs goed is voor de motivatie en het zelfbeeld van jonge mensen.

Het brein heeft tijd nodig om zijn werk goed te doen en ervaringen en informatie te plaatsen. Jonge mensen hebben dus de tijd nodig om te ervaren, zelfvertrouwen op te bouwen, te mijmeren en zo enthousiast te worden voor het leren. Leren gebeurt tussen mensen. Docenten die zien wat kennis voor de leerling betekent en die weten hoe je doelen zo rijk mogelijk aanbiedt zijn dus belangrijk! Goed onderwijs maak en doe je samen!

Na de keynote heb je de keuze uit diverse workshops, zoals het vormgeven van het praktijkgerichte programma D&P (pgp D&P), samenwerking tussen het vmbo en het mbo en de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de toekomst van het onderwijs met OCW. Na deze eerste workshopronde is het tijd om te lunchen, waarbij je kunt netwerken. Er is dan ook de mogelijkheid om op de informatiemarkt rond te lopen waar diverse exposanten laten zien wat er is op het gebied van D&P onderwijs. Klik op het tabblad Informatiemarkt voor een overzicht van alle deelnemers.

Pubquiz

Na de lunch sleurt SketchUp Studio iedereen door de middagdip met een onovertroffen pubquiz. Of je nu een ervaren gebruiker bent of bij SketchUp denkt aan een nieuwe saus voor over de patat, iedereen maakt evenveel kans! Een kwartier lang vermaak zonder kennis van SketchUp, zonder alcohol en omlijst door muziek en video maakt dit het hoogtepunt van het middaguur. Doe mee en laat jezelf verrassen!

Daarna start de tweede ronde workshops. In deze ronde is er een nieuw aanbod, zoals het maken van podcasts en het werken met een green screen. Of bekijk samen met SLO het nieuwste examenprogramma van het pgp D&P.
De middag wordt afgesloten in ons Have a nice D&P-café.

Leden hebben de uitnodiging ontvangen via de mail. Ben je geen lid en heb je wel interesse?
Stuur een mailtje naar info@platformdenp.nl.